Drégelypalánki Szondi Nyugdíjas klub

Drégelypalánki Szondi Nyugdíjas klub

nyugdíjas szentkút

Újjáalakult a Nyugdíjas klub!

2018. május 22 én alakultunk meg Ragács Imréné lemondása miatt. A csoport vezetőjének Magyar Ferencnét választották. A létszám azóta 16 főre emelkedett. Programjaink nagyon színvonalasak voltak a 2018-as évben. Június elején RAM színházban voltunk a Cindarella c. előadáson. Kimentünk a Sáferkúthoz szalonnát sütni, ki biciklivel, ki vonattal. Salgótarjánba is meghívást kaptunk a VIII. Országos Dalos Díjkiosztó Gálára, majd innen ellátogattunk a Füleki várba.
Júliusban Szentendrére a Skanzenbe mentünk a tolmácsi nyugdíjasokkal. A hónap végén Nagy Margóéknál szilvalekvárt főztünk, a kísérő finom csülök pörkölt sem maradhatott el. Ádám még halat is sütött nekünk. Augusztusban Csillebércen voltunk egy szabadtéri előadáson, ahol a Hazám, Hazám című operettet láttuk. Részt vettünk az augusztus 20-i ünnepségen, ahol a hagyományőrzők nagyon szép műsort adtak elő.
Szeptember 15-én a rétsági Nyugdíjas Találkozóra kaptunk meghívást, ahol a palánki hagyományőrzők egy színvonalas műsorral szerepeltek, hiszen tagjaik között több nyugdíjas van. Egyik kedves nyugdíjasunk, Nagy Margó nagyon csodálatos kézműves kiállítására verssel, énekkel készültünk.
Október 1-jén az Idősek Világnapja alkalmából Drégelypalánkon a 80-éven felüli nyugdíjasokat (66 szerény kis élelmiszer csomaggal) ajándékoztuk meg.
Szeptember végén Nagy Margótól meghívást kaptunk a búcsúztatására, mivel elköltöztek a faluból. Nagyon finom vacsorával kedveskedett nekünk. Nem válik meg tőlünk, marad továbbra is a nyugdíjas csoport tagja.
Szeptember utolsó napján Vácon voltunk színházban,  az Édes Alkony c. komédiát láttuk Harsányi Gábor főszereplésével. November elején a BOK csarnokban voltunk Pesten. Itt az ÉDES ANNA című musicalt láttuk, nagyon szép volt. December 12-én ünnepélyes évzáró karácsonyi gyűlésre került sor, amelyet összekapcsoltunk egy nagyon finom vacsorával. Az óvodások karácsonyi műsorára is meghívást kaptunk, amire előzőleg kis ajándékokat készítettünk. A Hagyományőrző csoporttal együtt vettünk részt, nagyon jó kis műsorokat adtak elő.
Meghívást kaptunk a Karitász csoport karácsonyi ünnepségére is. A nyugdíjas klub a jövőben szeretné kapcsolatait tovább bővíteni, hogy a falu közösségi életébe még jobban  bekapcsolódhasson.

Magyar Ferencné
A nyugdíjas klub vezetője

Bemutatkozás (2018-ig):

2003 őszén alakult meg a Nyugdíjas klub Pásztor Ildikó művelődési ház igazgató vezetésével. Elfoglaltsága miatt azonban új vezetőt kellett választani, s a tagság nekem adott bizalmat. Létszámunk 25 fő körül van átlagosan, de sajnos sok tagunkat kellett az elmúlt években elkísérni utolsó útjára a temetőbe. A vezetésem alatt számos érdekes, gazdag programot szerveztünk a klubban. Minden évben ellátogatunk Mátraverebély – Szentkútra az Idősek búcsújára, volt év, hogy két busszal is.
Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottunk Ópusztaszerre a Feszty körképet megnézni. Voltunk a Pozsony melletti Máriavölgyben, egy alkalommal a parlamentben is jártunk. Minden évben a természet lágy ölén, a pincéknél az Aranygombon, Kishegyen majálisozunk. Finom ebédeket főzünk és mindenkinek elénekeljük a nótáját. Köszönet a vendéglátó gazdáknak.

DSC00646Évek óta csatlakoztunk a Nagy Családosok Országos Szövetségéhez. Befőtteket, lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat adományozunk rendszeresen. Volt, hogy 110 üveget is tudtunk adni a rászorulóknak. Hálás köszönet az adományozóknak. A Budapesti Nagy Családosok kapták az összegyűjtött üvegeket.
up1-1024x768A nyugdíjas klub tagjai közül többen a Drégelypalánki Hagyományőrző csoport tagjai is, akik rendszeresen vidám, tréfás műsorral szórakoztatják a közönséget.
Minden évben megrendezik a szüreti felvonulást Drégelypalánkon. Mi a terményes kocsit készítjük fel, de a felvonulásban is részt veszünk.
A Szondi várünnepségen többen segítenek a főzésben és a várlátogatók kalauzolásában.

Megfáradt tagjainkat gyógyvizekben ápoljuk, hogy egy kicsit feltöltődjünk a mindennapokra. Pihentünk Jászapátiban, Erzsébet kártyával pedig budapesti fürdőkbe volt lehetőségünk ellátogatni.
up2

Drégelypalánk község Önkormányzata rendszeresen segíti és támogatja működésünket. Köszönet érte!

Ragács Imréné

Comments are closed