TOP Plusz pályázatok

TOP Plusz pályázatok

ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA DRÉGELYPALÁNKON
NYITÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY
2023.02.13.

A projekt keretében az önkormányzati tulajdonú egészségügyi intézmény kerül felújításra. A tervezett fejlesztésnek köszönhetően megerősíthető az alapellátás biztonságossága, csökkenthetők az egészségügyi egyenlőtlenségek a korszerű épület és eszközállomány révén.
A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg: 45 millió forint
A támogatás mértéke %-ban: 100
A támogatás jellege: Vissza nem térítendő támogatás

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt elsődleges célja a helyi önkormányzati tulajdonú egészségügyi intézmény korszerűsítése, fejlesztése. A településen 2 vegyes háziorvosi és 1 fogorvosi körzet működik, illetve 2 védőnő látja el a települést. A fejlesztés közvetlenül három település lakosságát érinti: Drégelypalánkot, Ipolyvecét és Hontot. A szolgáltatást igénybe vevő lakosok száma összesen 2765 fő, ebből Drégelypalánkon – 1463 fő, Ipolyvecén – 795 fő és Honton – 507 fő.
2009 óta csak a szükséges javítások lettek elvégezve az épületben. Ezért elmondható, hogy a vizesblokkok, a világítás és a falak is fejlesztésre, javításra szorulnak, valamint egy átfogó tisztasági festés is ráfér az egész épületre. A vizesblokkokban szükséges a csempeburkolat komplett cseréje. A világításnál LED panelekre kell cserélni a jelenlegi lámpatesteket. A jelenlegi fogorvosi szék állapota leromlott, nagyon szükséges egy új, a kor igényeinek megfelelő műszaki szintű komplex szék-rendszer vásárlása. Az épület külső részén is láthatóak az időjárás, és pár felelőtlen lakos nyomai, melyeket szintén javítani kell. A mozgássérült feljáró szintén javításra szorul, a téli fagyok, és viszontagságok megrongálták a feljárót. A kerékpártárolóba szükséges egy új tároló rendszer elhelyezése. A garázs ajtók cseréjével és festésével ismét használhatóvá válik a jelenleg csak tárolásra alkalmas melléképület. Az udvar ürességét a kerítés vonalába tervezett tujasorral szeretnénk szépíteni. Valamint a napelemes rendszer felülvizsgálata, és fejlesztése is időszerű lehet, mert az is lassan 10 éves technológia. Fontos lenne, mind a négy helységbe egy korszerű asztali számítógép vásárlása (két orvos, fogorvos, védőnők), és ezekhez korszerű hálózat kiépítése.

A kedvezményezett neve: Drégelypalánk Község Önkormányzata
A projekt címe: Orvosi rendelő felújítása Drégelypalánkon
A szerződött támogatás összege: 45 000 000 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 100
A megvalósulás helyszíne: 2646 Drégelypalánk, Kossuth utca 44-46., Hrsz.: 890/7
A projekt tervezett befejezése: 2025.07.31.
A Felhívás megnevezése: TOP_Plusz-3.3.2-21-NG1 Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-NG1-2022-00012

További információ kérhető:
Drégelypalánk Község Önkormányzata
Telefon: +36 (35) 367-199
Email: onkormanyzat@dpkoh.hu


DRÉGELYPALÁNKI APRÓDFALVA ÓVODA FEJLESZTÉSE

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2022.06.30.

A projekt keretében Drégelypalánk Község Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő óvodaépület korszerűsítése valósul meg. A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg: 30,00 millió forint
A támogatás mértéke %-ban: 100
A támogatás jellege: Vissza nem térítendő támogatás

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló korszerűsítés tartalmazza a település meglévő óvodájának korszerűsítését. Korábbi pályázatból már megújításra került az épület tetőszerkezete, új külső nyílászárók kerültek beépítésre. Az épület külső szigetelést kapott illetve napelemes rendszer is telepítésre került. A belső felújítás azonban ezidáig váratott magára. Megvalósulna egy teljeskörű épületvillamossági fejlesztés: a régi elavult vezetékek kicserélésre kerülnének, lecserélnék a régi kapcsolókat és a korszerűtlen világítás helyett új, korszerű LED-es fényforrások kerülnének felszerelésre. A belső nyílászárók szintén régiek, ezeket is cserélnék. Az óvodában működő tálalókonyhába szintén elavult, korszerűsítésével minden igényt kielégítő, modern tálalókonyhát kapnának az óvodások. A játszóudvaron megvalósulna a kert építése, javítása, a meglévő zöldfelület fejlesztése, növelése, a megfelelő infrastrukturális háttér kialakítása.

A kedvezményezett neve: Drégelypalánk Község Önkormányzata
A projekt címe: Drégelypalánki Apródfalva Óvoda fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 30 000 000 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 100
A megvalósulás helyszíne: 2646 Drégelypalánk, Kossuth út 17.; 894/1, 894/2
A projekt tervezett befejezése:
2025.05.31.
A Felhívás megnevezése: TOP_Plusz-3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-NG1-2022-00002

További információ kérhető:
Drégelypalánk Község Önkormányzata
Telefon: +36 (35) 367-199
Email: onkormanyzat@dpkoh.hu

Comments are closed