Közösségek, csoportok

Közösségek, csoportok

Drégelypalánki Szondi Nyugdíjas klub
nyugdíjas szentkút

Kapcsolattartó:
Ragács Imréné
Cím: 2646 Drégelypalánk, Fő út 7.
Telefon: 35/567-293
Email: palankimama@gmail.com

Bemutatkozás:

2003 őszén alakult meg a Nyugdíjas klub Pásztor Ildikó művelődési ház igazgató vezetésével. Elfoglaltsága miatt azonban új vezetőt kellett választani, s a tagság nekem adott bizalmat. Létszámunk 25 fő körül van átlagosan, de sajnos sok tagunkat kellett az elmúlt években elkísérni utolsó útjára a temetőbe. A vezetésem alatt számos érdekes, gazdag programot szerveztünk a klubban. Minden évben ellátogatunk Mátraverebély – Szentkútra az Idősek búcsújára, volt év, hogy két busszal is.
Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottunk Ópusztaszerre a Feszty körképet megnézni. Voltunk a Pozsony melletti Máriavölgyben, egy alkalommal a parlamentben is jártunk. Minden évben a természet lágy ölén, a pincéknél az Aranygombon, Kishegyen majálisozunk. Finom ebédeket főzünk és mindenkinek elénekeljük a nótáját. Köszönet a vendéglátó gazdáknak.

DSC00646Évek óta csatlakoztunk a Nagy Családosok Országos Szövetségéhez. Befőtteket, lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat adományozunk rendszeresen. Volt, hogy 110 üveget is tudtunk adni a rászorulóknak. Hálás köszönet az adományozóknak. A Budapesti Nagy Családosok kapták az összegyűjtött üvegeket.
up1-1024x768A nyugdíjas klub tagjai közül többen a Drégelypalánki Hagyományőrző csoport tagjai is, akik rendszeresen vidám, tréfás műsorral szórakoztatják a közönséget.
Minden évben megrendezik a szüreti felvonulást Drégelypalánkon. Mi a terményes kocsit készítjük fel, de a felvonulásban is részt veszünk.
A Szondi várünnepségen többen segítenek a főzésben és a várlátogatók kalauzolásában.

Megfáradt tagjainkat gyógyvizekben ápoljuk, hogy egy kicsit feltöltődjünk a mindennapokra. Pihentünk Jászapátiban, Erzsébet kártyával pedig budapesti fürdőkbe volt lehetőségünk ellátogatni.
up2

Drégelypalánk község Önkormányzata rendszeresen segíti és támogatja működésünket. Köszönet érte!

Ragács Imréné
A nyugdíjas klub vezetője

Drégelypalánki Hagyományőrző csoport
megyenap 2

Kapcsolattartók:
Pásztor Ildikó
Tóth Zsuzsanna
(oktató)
Cím: 2646 Drégelypalánk Fő út 7.
Telefon: 35/567-070
Email: pasztorildiko@gmail.com

Bemutatkozás:

A Drégelypalánki Hagyományőrző csoport 2009. októberében alakult a helyi énekelni és táncolni szerető asszonyokból.
Céljuk elsősorban a helyi, palóc népdalok csokorba szedése, éneklése, a palánki hagyományok összegyűjtése, ápolása. Eleinte saját kedvtelésükre énekelgettek, majd rövidesen megérkezett az első felkérés nyilvános szereplésre, majd ezt követte a többi. Repertoárjuk folyamatosan bővül bordalokkal, tréfás népdalokkal, karácsonyi, nemzeti ünnepekhez kapcsolódó dalcsokrokkal és erdélyi énekekkel. Műsoraikkal szívesen vesznek részt környékbeli és távolabbi települések rendezvényein.

Comments are closed